Синдикално едукативни центар биће један од партнера Развојном центру за младе из Београда на реализацији пројекта “Права у раду, рад на правима”, који ће се спроводити од децембра 2018. до новембра 2019. године уз подршку Европске комисије, кроз програм Ерасмус+: изградња капацитета у омладинском пољу.

На спровођењу активности радиће заједно са Синдикатом управе Републике Српске, Синдикатом управе Републике Србије, Синдикатом УПОЗ Македоније, Коалицијом омладинских организација СЕГА, Синдикатом управе и правосуђа Црне Горе, Фондацијом Будва, удружењем YouthWatch из Словачке, те Центром за напредне студије Југоисточне Европе Универзитета у Ријеци.

Циљ пројекта је да направи свеобухватну анализу на тему информисаности младих о правима у радном окружењу, а потом да на бази прикупљених информација покрене конкретне активности – креира кампању ширег обима са циљем информисања младих како да заштите своја права и промовишу их међу вршњацима, те реализује низ едукативних активности усмјерених ка истом циљу.

Осим што ће резултирати креирањем регионалне мреже едукатора за област права младих у радном окружењу, пројекат ће изнедрити и сет препорука за даље поступање различитих структура којима је ова тема у фокусу, као и серијом видео прилога са одговорима на најчешћа питања која млади постављају о својим правима у радном окружењу.

Током прве две недеље фебруара, млади до 35 година старости запослени у јавној управи били су у прилици да подјеле своје мишљење кроз анкету “Колико сте упознати са Вашим радним правима”, утичући на тај начин директно на даљи ток пројекта. Сада су у изради национални прилози, а потом ће бити направљен и регионални пресјек, који треба да нам да релевантне податке о тренутном стању у вези са темама пројекта.

Више информација о самом пројекту можете пронаћи у слиједећој презентацији.