Nova Partnerstva Iz Svijeta Sporta

Нова партнерства успостављена са актерима из свијета спорта и омладинског дјеловања

Пратећи један од својих стратешких приоритета рада за период 2018-2020 – образовање за људска права у спорту, Синдикално едукативни центар, наставља са повезивањем са актерима из спорта са којима дијели заједничку визију о улози спорта у развоју друштвене заједнице.

Тако је у петак 22. фебруара у Београду, у просторијама Фудбалског клуба Графичар, потписан Протокол о сарадњи између наше организације, Фудбалског клуба Графичар из Београда, фудбалских клубова Слога и Жељезничар из Добоја, Фудбалског клуба Пелистер из Битоља, те омладинских удружења Развојни центар за младе Београд и Центра за активне младе из Битоља.

“Спорт као моћан канал у преношењу важних друштвених порука”

Циљ повезивања је синергијско дјеловање на различитим активностима, прије свега усмјереним на јачање улоге тренера као едукатора и педагога у раду са дјецом и младима. Потписници Протокола вјерују да је спорт моћан канал у преношењу важних друштвених порука и инструмент у промоцији позитивних друштвених вриједности, и по потписивању акта о сарадњи приступили су размјени идеја за даље заједничко дјеловање.

Споразум је у име Синдикално едукативног центра потписао предсједник Божо Марић, а програмска директорка Развојног центра за младе Београд Александра Кнежевић, изјавила је „да се радујем даљем заједничком раду јер се регион суочава са сличним изазовима у области спорта, те вјерујем да само заједничким дјеловањем можемо допринијети смањивању негативних појава у спорту и јачању његове позитивне друштвене улоге“.

Укључени фудбалски клубови уз подршку омладинских удружења, указујући овим спојем на нераскидиву везу између младих и спорта, у наредном периоду за подршку ће се обратити и фудбалским савезима својих држава, а први изазов са којим ће се ухватити у коштац је заједничка припрема пројектне идеје за конкурс у оквиру Ерасмус+ програма у области спорта.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *