Partnerstvo Doboj

Нова партнерства у области спорта – спорт у функцији ширења позитивних друштвених вриједности

Након низа успјешно реализованих заједничких активности у области спорта, наше удружење данас је формализовало сарадњу са Развојним центром за младе и седам фудбалских школа из регије Добој и Брчко дистрикта.

Позиву за потписивање споразума радо су се одазвали ФК Слога Добој, ФК Жељезничар Добој, ФК Текстилац Дервента, ФК Љубић Прњавор, ШФ Пријатељи Брод, ОФК Спортинг А.Ф. Теслић и ФК Илићка 01 Брчко, свјесни улоге спортских удружења као значајних социјалних партнера на локалном, али и ширем националном, регионалном и међународном нивоу.

Потписници Споразума о сарадњи доживљавају спорт не само као инструмент за подстицање здравих стилова живота и унапређење физичких компетенција појединца, већ и као канал за ширење позитивних друштвених вриједности и остваривање позитивног утицаја на дјецу и младе у локалној заједници и шире.
Увјерени су да заједничким радом могу постићи много више по питању омасовљавања спорта на локалном нивоу, доступности спорта за све, родне равноправности у спорту, борбе против негативних друштвених појава – говора мржње, нетолеранције и дискриминације кроз спорт, борбе против употребе психоактивних супстанци у спорту и кроз спорт, итд.

Овај споразум биће додатни замајац већ успостављеној сарадњи и усмјериће даље заједничко дјеловање у три правца:
• ка обезбјеђивању бољих услова за бављење спортом за децу и младе из локалних заједница;
• ка даљој едукација различитих актера (прије свега тренера) и
• ка умрежавању свих укључених страна из локалне заједнице (од самих спортских радника до представника локалне самоуправе задужених за спорт и младе).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *