KOMPAS 1

У априлу КОМПАС регионални тренинг курс на Авали за младе синдикалне лидере и активисте

Април у Београду обељежиће ове године и КОМПАС регионални тренинг курс у области образовања за људска права који ће спровести Развојни центар за младе из Београда са партнером Синдикално едукативним центром из Бања Луке, уз подршку Одјељења за младе Савјета Европе. На Авали ће се од 7. до 11. априла окупити млади синдикални активисти из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније који ће бити оснажени за даље дјеловање и преношење знања на своје колеге и вршњаке.

Ове године ће укупно 10 земаља спроводити КОМПАС националне и регионалне тренинге, али је овај у Србији посебан, пијре свега због иновативности, јер се људским правима бави кроз призму радних права младих, стављајући акценат на младе синдикалне лидере и активисте.

Посебан дио тренинга биће посвећен коришћењу КОМПАС приручника са практичним вјежбама из њега, али ће бити указано и на могућности употребе других образовних алата Савјета Европе. Идеја је да учесници после тренинга у Београду сами организују радионице у својим земљама, на којима ће се они наћи у улози едукатора и на којима ће примјенити занање стечено на КОМПАС регионалном тренингу у Србији.

Полазници ће по окончању курса добити сертификат Савjета Европе о похађању истог.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *